Alle info voor bedrijven, klein of groot

Filter items

Om de publieke sector te innoveren, hebben we de creativiteit van jouw bedrijf nodig.

Openstaande opdrachten

 • Duurzaam en gedragen straatlicht te Halle, luik 'licht': aankondiging van opdracht is gepubliceerd op 14 november op e-procurement. Gebruikte procedure: Mededingingsprocedure met onderhandeling. Deadline kandidaatstellingen is 16 december 2019. Start van de opdracht is voorzien voor tweede helft van 2020.De opdracht omvat:
  • Het transformeren (ontwerpen en installeren) van de bestaande openbare verlichtingsinstallatie door een intelligente verlichtingsinstallatie inclusief onderhoud voor een periode van 12 jaar) 
  • Realisatie van een proefproject met een representatieve schaalgrootte om een goede evaluatie te kunnen maken van nieuwe aanstuurtechnieken/-algoritmen in functie van verkeersdrukte en/of conflictsituaties door toepassing van nieuw te ontwikkelen technologieën om de ecologische verlichtingsinstallatie zo efficiënt mogelijk te gaan aansturen. 
  • Testomgeving opzetten om nieuwe applicaties en diensten te onderzoeken.
 • Begeleiding, ondersteuning en facilitering van PIO-projecten: de oproep tot kandidaatstelling voor een nieuwe raamovereenkomst voor consultancy is gepubliceerd op e-procurement. Het doel is dienstverleners te selecteren die opdrachten voor begeleiding, ondersteuning en facilitering van PIO-projecten kunnen opnemen. De diensten omvatten o.a. het uitvoeren van behoefteanalyses bij aanbestedende overheden, het organiseren van marktverkenningen en marktconsultaties en het aanreiken van concrete suggesties voor het aankoopproces. Deadline kandidaatstellingen is 5 februari 2020.  Bijkomende informatie kan je bekomen tijdens de infosessie op 8 januari 2020 . 

Infosessies

 • Begeleiding, ondersteuning en facilitering van PIO-projecten:  we organiseren een infosessie voor geïnteresseerde dienstverleners op woensdag 8 januari 2020 om 10.00u in het Ellipsgebouw, Koning Albert II-laan, 1030 Brussel, lokaal A.011. Deelnemers melden zich best aan op pio@vlaanderen.be. Inhoudelijke vragen kan u tot uiterlijk 3 januari 2020 bezorgen via pio@vlaanderen.be. Enkel de vragen die tijdig bij PIO zijn toegekomen, zullen tijdens de informatiesessie worden beantwoord. Het verslag van de infosessie zal op de PIO-website worden gepubliceerd. 

Marktconsultaties

Voor sommige projecten rekenen we op jouw expertise om mee input te leveren aan het bestek. We organiseren dan marktconsultaties waar je samen met de aanbestedende overheid de behoefte definieert aan de hand van functionaliteiten, mee oplossingen formuleert voor die behoefte en de risico's en randvoorwaarden voor die oplossingen in kaart brengt.

 • momenteel zijn er geen marktconsultaties gepland

Marktconsultaties kunnen ook online verlopen via een schriftelijke bevraging: 

 • momenteel zijn er geen online bevragingen

Opdrachten in voorbereiding

Het bestek is bijna klaar voor:

Nieuw initiatief: Sandbox Vlaanderen

Heb je als ondernemer een product of technologie (Minimum Viable Product) interessant voor één of meerdere overheidsdiensten? En wil je dat product graag testen met de gebruikers bij die overheid, in een kortlopend experiment?  Kijk dan eens verder op  www.sandbox.vlaanderen.

Alle PIO-projecten

De PIO-portfolio bestaat uit meer dan 60 projecten. Elk project begeleiden we tot en met de opmaak van een bestek.

>> Bekijk hier alle projecten en volg hun voortgang.

Brochure

In onze PIO-brochure voor bedrijven vertellen we je welke commerciële kansen een innovatieve overheidsopdracht voor je bedrijf kan bieden en hoe je aan een van de projecten deelneemt. Je kan de brochure bestellen via de publicatiedatabank of onderaan deze pagina downloaden.

Blijf op de hoogte

Laat hieronder je e-mailadres achter (klik op "Houd me op de hoogte") en blijf op de hoogte van al het nieuws over het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten. Zo verneem je steeds als eerste alles over onze nieuwe aanbestedingen en marktconsultaties.

 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Veerle Lories

Projectleider
02 553 42 87