Oproep 2020

Filter items

Oproep 2020

Word je geconfronteerd met een probleem in de werking van jouw publieke organisatie? Ben je op zoek naar een duurzame oplossing voor een uitdaging die zich in jouw sector stelt? En kan innovatie hiervoor mogelijk een antwoord bieden? Dan kan je bij het Programma Innovatieve Overheisdopdrachten (PIO) terecht.  

Elke organisatie uit de Vlaams publieke sector die valt onder de Wet op de Overheidsopdrachten kan een aanvraag indienen. Er zijn geen thematische beperkingen. Ook een consortium van organisaties kan in aanmerking komen.

Wat kan PIO betekenen?

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) biedt je de kans om innovatieve oplossingen te laten ontwikkelen of aan te kopen voor de problemen en/of uitdagingen die zich in jouw publieke organisatie stellen. 

Eens jouw aanvraag geselecteerd en opgenomen in de PIO-portfolio, kan je rekenen op advies en begeleiding van het PIO-team bij het hele aankooptraject. Als je project voldoende innovatief en relevant is kan je ook op cofinanciering rekenen ten bedrage van maximaal 50% van het aankoopbedrag.

>> Bekijk hier de meer dan 60 projecten die we op dit ogenblik begeleiden

Hoe een aanvraag indienen?

Je maakt gebruik van het sjabloon hieronder bij "oproepdocumenten" en bezorgt dat ingevuld in pdf-formaat aan het PIO-team via mail naar pio@vlaanderen.be. Er zijn jaarlijks twee indiendata. 

Oproepdocumenten

Infosessie donderdag 17 oktober 2019

Op donderdag 17 oktober 2019 organiseerde het PIO-team een infosessie in Muntpunt, in het centrum van Brussel. Doel was organisaties uit de publieke sector in Vlaanderen te informeren en te inspireren bij het voorbereiden van PIO-projectaanvragen voor indiening op vrijdag 13 december 2019. 

Je vindt hierbij de presentaties met cases van Muntpunt, Vlaams Energiebedrijf en Syntra Vlaanderen.

PDF icon presentatie_infosessiebrussel_17oktober2019_met3cases.pdf

Presentaties vorige oproepen 

Welke tips en tricks voor een succesvolle aanvraag en dito PIO-traject? Bekijk hier de presentaties die we voorstelden in

Algemene brochure

Bestel uw exemplaar per post

 

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Veerle Lories

Projectleider
02 553 42 87