Europese oproepen

Filter items

De Europese Commissie lanceert op regelmatige tijdstippen calls of oproepen voor innovatieve overheidsopdrachten. Ze maakt een onderscheid tussen enerzijds calls voor PCP's (of precommerciële opdrachten) met focus op onderzoek en anderzijds calls voor PPI's met focus op validatie en testing van innovatieve oplossingen. De calls zijn uiteraard in eerste instantie gericht op publieke organisaties uit de EU-lidstaten. Het is de bedoeling dat zij consortia vormen om samen innovatieve oplossingen op maat te laten ontwikkelen of valideren.     

De Europese Commissie biedt u alle informatie:

 

Het Vlaamse NCP of Nationaal Contactpunt voor het Europese Horizon 2020 (Kaderprogramma voor Onderzoek en Innovatie tot 2020) houdt voor u de vinger aan de pols en en houdt bij wanneer welke call binnen Horizon 2020 gelanceerd wordt. Surf naar hun website, meer specifiek naar hun overzicht van alle calls (niet enkel PCP en PPI). In de excelfile die u dan bekomt, kan u op het tweede werkblad ‘Topics’ in de kolom F 'Actions' selecteren op 'Pre-commercial Procurement (PCP)' of 'Public Procurement of Innovative Solutions' (PPI) en dan verkrijgt u een overzicht van alle PCP- en PPI-calls die nog open staan. Neem ook eens een kijkje naar de generieke informatie die het NCP verschaft over Horizon 2020 en wat het voor u kan betekenen

 

Moest u vragen hebben over een specifieke Europese oproep voor PCP of PPI, neemt u best contact op met een medewerker van het PIO-team.   

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Christophe Veys

Senior beleidsadviseur
02-553 07 26