Infosessie Innovatieve Overheidsopdrachten

Filter items
Evenement
vrijdag 28 april 2017 - 09:30 tot 12:00

blokbanner_pio.jpg

Het aankopen van innovatie biedt de overheid nieuwe mogelijkheden om zijn werking te moderniseren en om antwoorden te bieden op de vele problemen en maatschappelijke uitdagingen waarmee ze geconfronteerd wordt.

Eind oktober 2016 gaf de Vlaamse Regering zijn goedkeuring aan het plan van aanpak voor het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO). De ambitie van het programma is om de publieke sector in Vlaanderen  te overtuigen om via het instrument van overheidsopdrachten en het aankopen van onderzoek en ontwikkeling maatschappelijk relevante innovaties te realiseren.

 

Oproep Innovatieve overheidsopdrachten

Op vrijdag 28 april lichten Veerle Lories, projectleider Innovatieve overheidsopdrachten en enkele pioniers de nieuwe Oproep Innovatieve overheidsopdrachten toe.

Word je geconfronteerd met een probleem in de dienstverlening van je organisatie of binnen de werking van de sector waarin je actief bent?  Ben je op zoek naar betaalbare en duurzame oplossingen voor de grote uitdagingen waar we maatschappelijk voor staan?  Denk dan na over de opportuniteiten die innovatieve oplossingen kunnen bieden. 

Programma

We zorgen ervoor dat tijdens deze infosessie de modaliteiten en de voorwaarden om deel te nemen aan de oproep innovatieve overheidsopdrachten duidelijk uiteen worden gezet. We willen je graag overtuigen om samen nieuwe oplossingen te zoeken voor problemen of noden waarmee je kampt en dat het haalbaar is om deze te laten ontwikkelen en aan te kopen.

09.00

 Ontvangst met koffie

09.30

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten – Veerle Lories - PDF icon Presentatie Programma Innovatieve Overheidsopdrachten

10.00

Enkele voorbeelden uit de praktijk :

11.00

Toelichting bij aanvraagsjabloon – Elke Speltincx - PDF icon Presentatie  toelichting bij het aanvraagsjabloon

11.30

Meet & Greet met PIO-team

 

Praktisch

De infosessie vindt plaats in het auditorium van het Ellipsgebouw.

Inschrijven

Wil je er zeker bij zijn op deze eerste infosessie? Schrijf je dan nu al in!

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens