Infosessie "Versnelling energietransitie door wind"

Filter items
Evenement
donderdag 4 april 2019 - 15:30 tot 18:00
Het project wil nagaan of en hoe kleine en middelgrote windturbines een bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie naar een koolstofarm Vlaanderen.

Samen met het Vlaams Energiebedrijf (VEB) willen we een proefproject uitrollen rond kleine en middelgrote windturbines op publieke terreinen en/of gebouwen.

Daarmee willen we inzicht verwerven in de economische, technische en vergunningsmatige facetten voor dit type van windmolens, en de uitdagingen en barrières die deze windmolens kennen.

Om tot een relevante testomgeving voor Vlaanderen (set van representatieve testsites) te komen is er voorbereidend studiewerk nodig. 

Samen met het VEB zijn we op zoek naar een partner die deze drie studietaken op zich zal nemen.

Op woensdag 20 maart publiceerde het VEB het bestek voor deze opdracht op e-procurement. We verwachten de offertes ten laatste op 24 april 2019, 12u00.

We geven tekst en uitleg bij de opdracht op 4 april om 15:30 in het Herman Teirlinckgebouw (site Tour & Taxis, Havenlaan 86b, Brussel) in zaal 01.71 Fans Breziers. Gelieve uw vragen op voorhand te bezorgen (tot 1 april ) aan Tina Van Lierde van het VEB via Tina.VanLierde@veb.be.

>> Alle info over het project: Versnelling energietransitie door wind

 

 

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Christophe Veys

Senior beleidsadviseur