Marktconsultatie "AI platform voor agrovoeding"

Filter items
Evenement
donderdag 17 juni 2021 - 13:00 tot 17:30

ai-platform_agrofood_-_banner_-_shutterstock.jpg

Doel van het project

Met het ‘AI Platform voor Agrovoeding’ project wenst ILVO het gebruik van Artificiële Intelligentie en Data Science te vereenvoudigen en democratiseren binnen de dagelijkse job van ILVO-onderzoekers. Dit door middel van het aankopen van een platform, service of technische oplossing die zowel gebruikers met Machine Learning en programmeerkennis als zonder veel kennis in staat stellen om Machine Learning toe te passen in hun onderzoek. De uitdaging ligt hierbij op het voorzien van een gebruiksvriendelijk AI-platform, alsook het laten samenwerken en kennisdelen van onderzoekers met verschillende ervaringsniveaus.

Bij dit project ligt de focus op het platform, service of technische oplossing. Zaken zoals structureren, uniformiseren en aanreiken van reeds bestaande data, change management en aankoop van hardware vallen buiten de focus van dit project.

Doel marktconsultatie

De marktconsultatie bestaat uit twee delen: een groepsdiscussie en optionele privé 1-op-1 gesprekken.

Tijdens de groepsdiscussie wordt duidelijkheid gecreëerd over de toepasbaarheid, risico’s en kosten van de waaier aan technieken die gebruikt kunnen worden om tot het doel van het project te komen. Tijdens deze marktconsultatie willen we de wensen van ILVO (vanuit verschillende perspectieven, onderzoekers, data scientists, PhD studenten, enz.) 'matchen' met (deel-)oplossingen beschikbaar op de markt. Het is de bedoeling om na te gaan in hoeverre ondernemingen oplossingen kunnen aanreiken voor de behoeften en noden van ILVO, en hoe innovatief, haalbaar (qua tijd, budget, ontwikkelingstraject, enz.) deze oplossingen zijn.

Voor een vlotte discussie en goed resultaat is het aangewezen om uw bedrijf te laten vertegenwoordigen door een medewerker met technologische expertise (eerder dan door een sales- of PR-medewerker). Zij kunnen doorgaans beter en sneller inschatten wat de technologische oplossingen kunnen zijn voor elke behoefte of gewenste functionaliteit.

De uitkomst van de marktconsultatie moet ILVO in staat stellen om een geschikte (innovatieve) oplossing voor de gestelde behoefte te laten ontwikkelen, testen of aan te kopen via een overheidsopdracht.

De privégesprekken laten toe om eventuele technologieën, oplossingen of relevante projecten verder toe te lichten aan het projectteam. Voor deze gesprekken dient geen pitch of presentatie voorbereid te worden gezien de gesprekken zullen verlopen op basis van vragen door het projectteam.

Wie zoeken we - doelpubliek?

Voor het project ‘AI Platform voor Agrovoeding’ nodigen we samen met het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek en Addestino Innovation Management, ondernemingen, consultants en organisaties uit met kennis en ervaring in Artificiële Intelligentie, Machine Learning en platform-ontwikkeling om deel te nemen aan een marktconsultatie.

Deelnemers met specifieke competenties:

  • Experts in het integreren van platformen rond artificiële intelligentie, machine learning (in het bijzonder met low-code omgevingen), kennisbeheer of kennisdeling
  • Experts in AI en ML
  • Experts in platformontwikkeling (met GUI zoals een drag-and-drop interface)

Programma

Groepsdiscussie op donderdag 17 juni 2021

13:00-13:10 Verwelkoming & Introductie (PIO)
13:10-13:30 Huidige situatie en visie/ambitie (door aanbestedende dienst)
13:30-16:15 Marktconsultatie in groep (Addestino) gevolgd door een korte pauze.
16:15-17:30 1-op-1 gesprekken (kwartier per partij)

Per partij worden 15 minuten voorzien voor de 1-op-1 gesprekken. Het projectteam zal een tijdsslot toewijzen.

Waar en wanneer?

De online marktconsultatie gaat door op donderdag 17 juni 2021 van 13u tot 17u30 en zal in MS-Teams worden georganiseerd. Uw krijgt de MS-Teams-link toegestuurd één dag voor de marktconsultatie, op woensdag 16 juni 2021, voor zover u zich voorafgaandelijk heeft ingeschreven (zie hieronder).

Inschrijven

U kan zich inschrijven voor de groepsdiscussie (en indien gewenst voor een privégesprek) door onderstaand inschrijvingsformulier in te vullen.

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Corien Struijk

Senior beleidsadviseur
02-432 42 87