Marktconsultatie "E-RenoZone"

Filter items
Evenement
donderdag 7 mei 2020 - 10:00 tot 11:30

erenozone_-_banner.jpg

Doel project

IGEMO en de Stad Mechelen wensen een zelfsturend (digitaal) dynamisch platform voor energetische renovaties (E-RenoZone) waarop particulier en aannemer elkaar makkelijk kunnen vinden. Dit platform, moet bijdragen aan het verhogen van het aantal woningrenovaties door de drempels hiervoor te verlagen of weg te nemen. Voor de burgers dient het platform de weg naar de aannemer te vergemakkelijken, en het aanbod handiger te vergelijken. Voor de aannemers willen we zorgen dat de initiële renovatievraag gedetailleerder is, waardoor een meer accurate offerte opgesteld kan worden. Hiervoor willen we bijvoorbeeld werken met een checklist, een beslissingsboom of standaard offertetemplates.

Het project heeft tot doel om een platform te ontwikkelen dat zowel aan de wensen en behoeften van aannemers als burgers die willen renoveren tegemoet komt.

Doel van de marktconsultatie

Tijdens de marktconsultatie willen we nagaan in hoeverre een aantal geïdentificeerde mogelijke functies voor het E-RenoZone-platform wenselijk zijn voor aanbod- en vraagzijde. De wenselijkheid en toepasbaarheid van deze functies zullen de criteria voor de uiteindelijke samenstelling van het platform bepalen.

De komende marktconsultatie richt zich in het bijzonder op de aanbodzijde: aannemers die renovatiewerken uitvoeren voor particulieren. Hiervoor zoeken we zowel aannemers die grote renovaties uitvoeren als aannemers die zich focussen op kleinere werken, bijvoorbeeld het vervangen van ramen, dak- of isolatiewerken. Ook nodigen we architecten of andere professionals die zich in de markt van renovatie begeven uit om hun inzichten voor dit platform te delen.

De uitkomst van de marktconsultatie moet de projectpartners in staat stellen om een geschikt platform te ontwerpen te laten ontwikkelen of aan te kopen via een overheidsopdracht.

Programma

De interactieve online marktconsulatie wordt opgezet door Verhaert waarbij verschillende mogelijke functionaliteiten worden gepresenteerd aan de hand van 2 mogelijke E-RenoZone-platformen. Tijdens deze presentatie wordt ruimte gelaten voor vragen van de deelnemers.

Na de presentatie wordt aan de deelnemers gevraagd om een aantal vragen te beantwoorden over de voorgestelde platformen en een aantal specifieke functies.

De online marktconsultatie zal 90 minuten duren. De sessie zelf wordt opgenomen en zal achteraf opnieuw raadpleegbaar zijn. We houden de vragenlijst open tot 2 weken na de marktconsultatie, zodat u ook achteraf nog uw mening kan geven op de gestelde vragen.

Programma:

10:00  Verwelkoming
10:05 Introductie Programma Innovatieve Overheidsopdrachten
10:10 Introductie IGEMO/Stad Mechelen
10:15 Voorstel mogelijk E-RenoZone platform 1
Vragen, antwoorden en feedback
Voorstel mogelijk E-RenoZone platform 2
Vragen, antwoorden en feedback
11-15-11:30 Conclusies en volgende stappen

We bieden u eveneens de mogelijkheid om uw bedrijf, nuttige ervaringen en mogelijke oplossing(en) toe te lichten in een aparte speeddate of privégesprek (10min) met een lid van het projectteam. Indien u dit wenst, gelieve dit hieronder aan te geven in het formulier.

Wie zoeken we?

Voor deze marktconsultatie zijn we zijn op zoek naar ondernemingen en organisaties met kennis en ervaring over renovaties. We richten ons in het bijzonder op aannemers van renovatiewerken, zowel grote als kleine werken, brancheorganisaties, architecten, renovatiecoaches en andere professionals in de renovatiesector.

Voor een vlotte discussie en goed resultaat is het aangewezen om uw organisatie te laten vertegenwoordigen door een medewerker die betrokken is bij het werven van klanten en het maken van offertes. Zij kunnen doorgaans beter en sneller inschatten of de gepresenteerde mogelijke functies van het platform voldoen aan de behoeften van uw bedrijf.

Waar en wanneer?

Opgelet: gezien de huidige corona-maatregelen zal de marktconsultatie online door gaan.

De online marktconsultatie gaat door op donderdag 7 mei 2020, 10:00 tot 11:30

Lukt het u niet om op donderdag 7 mei deel te nemen? Geef dit dan aan bij u inschrijving via onderstaand formulier. U zult dan een link ontvangen waar u uw feedback kunt geven. 

De vragenlijst zal opengesteld zijn tot 22 mei.

Hiernaast is er de mogelijkheid tot een 1-op-1 gesprek om uw ervaringen en mogelijke oplossingen toe te lichten. 

Inschrijven

U kan zich inschrijven door het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina in te vullen tot en met maandag 4 mei. Kort voor de online meeting zal u de nodige informatie en link toegestuurd krijgen om deel te nemen.

            

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Corien Struijk

Senior beleidsadviseur
02-432 42 87