Marktconsultatie Semantics@YourFingertips

Filter items
Evenement
donderdag 14 juni 2018 - 09:30 tot 14:00

 

Voor wie?

Heeft jouw bedrijf/organisatie ervaring en creatieve ideeën voor het ontwikkelen van e-government tools en het gebruik van gelinkte data? Dan nodigen we je samen met het Agentschap Binnenlands Bestuur en Addestino Innovation Management uit om deel te nemen aan de marktconsultatie die we organiseren voor ons project Semantics @YourFingertips.

Uitdaging?

Het Agentschap Binnenlands Bestuur wil de steden en gemeenten in Vlaanderen aansporen om zogeheten ‘gelinkte data’ te gebruiken bij het administratief beheer van hun besluitvorming. Dit moet de lokale besturen toelaten om efficiënter en transparanter te werken en hun burgers, verenigingen en bedrijven sneller en beter te informeren over de genomen beslissingen. Het Agentschap Binnenlands Bestuur heeft reeds een aantal stappen ondernomen om deze visie te realiseren maar wil graag verdere stappen zetten in de ontwikkeling van dergelijke innovatieve tools. 

Doel marktconsultatie?

Tijdens de marktconsultatie willen we vraag- en aanbodzijde samenbrengen. Het is de bedoeling om na te gaan in hoeverre bedrijven en onderzoeksgroepen expertise, ervaring en kennis kunnen aanreiken voor de noden van het Agentschap Binnenlands Bestuur en welke mogelijkheden en risico's zij zien (qua tijd, budget, ontwikkelingstraject, enz.) bij de ontwikkeling en implementie van geavanceerde oplossingen voor lokale besturen. Hiertoe zal Addestino tijdens de consultatie een aantal 'use cases' of gebruikersnoden voorstellen.

De uitkomst van de marktconsultatie moet ons samen met het Agentschap Binnenlands Bestuur in staat stellen om een geschikte aanpak te kiezen voor de verdere ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor lokale besturen.

Waar en wanneer?

De marktconsultatie gaat door op donderdag 14 juni van 10:00u tot 13:30u in het VAC Virginie Loveling, Koningin Maria Hendrikaplein 70, in 9000 Gent. Het gebouw ligt op wandelafstand van het station Gent-Sint-Pieter. Voor en na de consultatie is er mogelijkheid tot netwerking.

Geïnteresseerd? Hoe inschrijven?

Deelname is gratis, maar geïnteresseerden schrijven zich best voor 11 juni 2018 in via het formulier onderaan deze pagina.

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Veerle Lories

Projectleider
0477 402946