Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten

Filter items

Publieke koopkracht als katalysator van innovatie

Met het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) willen we de enorme koopkracht van de Vlaamse overheid en de publieke sector meer strategisch inzetten voor innovatie.

Het PIO creĆ«ert via innovatieve overheidsopdrachten extra mogelijkheden om, samen met ondernemingen en onderzoekscentra, de werking van de Vlaamse publieke sector te vernieuwen en innovatieve antwoorden te bieden op tal van maatschappelijke uitdagingen. Het PIO draagt zo bij tot: 

  • een performante overheid 
  • competitieve ondernemingen 
  • oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. 

Vlaanderen besteedt jaarlijks ruim 30 tot 40 miljard aan overheidsaankopen. Dit vertegenwoordigt een belangrijk economisch potentieel. 

Het is de bedoeling om elke Vlaamse beleidsmaker, overheidsmanager en aankoper bij de overheid of in de publieke sector te overtuigen van de meerwaarde van innovatieve overheidsopdrachten. En innovatieve overheidsopdrachten te ontwikkelen tot een structureel instrument voor het optimaliseren van de werking en dienstverlening van de publieke sector en het realiseren van toekomstgerichte beleidsdoelstellingen.

Onze portfolio van innovatieve aankooptrajecten toont wat mogelijk is. >> Bekijk ze hier