Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  20 mei 2022

  Op 17 juni presenteert PIO op de Vlaamse Staten-Generaal over Artificiële Intelligentie aan de hand van enkele concrete innovatieve overheidopsdrachten de mogelijkheden die Artificële Intelligentie kan bieden voor de versterking van de publieke dienstverlening en beleidsvoering.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  20 mei 2022

  TRANSfarm, het innovatieve onderzoekscentrum voor circulaire bio-economie van de KU Leuven, ging deze week officieel van start. Ingegeven door de dreigende waterschaarste in Vlaanderen wenst TRANSfarm via een PIO-project de mogelijkheden te exploreren om zijn 3000 m³ hemelwater, opgevangen in waterbekkens, maximaal te recupereren en te gebruiken voor diverse toepassingen.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  18 mei 2022

  Ben je één van de pioniers die actief bezig is met innovatiegericht aankopen?  Stel je dan kandidaat voor de Europese prijzen voor 'innovation procurement'.  

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  18 mei 2022

  Recent werd beslist om het PIO-project 'Crossmediaal meetsysteem' op te nemen in het grotere geheel van het Crossmediaal Meetsysteem Consortium (XMC) dat in het kader van Relance werd opgezet. Het eindrapport van het voorbereidende traject in het kader van PIO is nu beschikbaar.  

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  11 mei 2022

  Het eindrapport van het voortraject van het PIO-project 'Lokaal signaal' van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) is beschikbaar.  

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  14 april 2022

  Na de publicatie van de resultaten van het PIO-project Brandveiligheid in zorggebouwen begin februari, voorziet VIPA op 25 april en 9 mei in 2 identieke studienamiddagen om de resultaten van het project toe te lichten aan een breder publiek. 

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  12 april 2022

  Na meer dan drie jaar sinds de opstart van de eerste SIB in Vlaanderen eind 2019 voor de tewerkstelling van NEET-jongeren in Antwerpen, is het tijd om de balans op te maken, de constructie vanuit diverse perspectieven te evalueren en de kennis opgedaan tijdens dit pilootproject, te delen met andere organisaties die overwegen om in de toekomst een SIB te lanceren.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  8 april 2022

  Publieke organisaties die geïnteresseerd zijn in ondersteuning voor innovatieve overheidsopdrachten en internationale samenwerking kunnen nu lid worden van het BRINC-netwerk. Tijdens het webinar op 20 april wordt het Europese project BRINC in meer detail toegelicht.  

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  1 april 2022

  Voor het project Versnelling energietransitie door wind zijn we op zoek naar een geschikte kandidaat voor het plaatsen en in dienst stellen van een middelgrote windturbine bij Intercommunale Leiedal. Nieuwe deadline 22 juni 2022. 

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  16 maart 2022

  Het PIO is opgenomen in de “good practice” database van het Interreg Europe Policy Learning Platform! Experten van het Policy Learning Platform prijzen PIO om zijn rol als katalysator voor publieke organisaties om innovatieve oplossingen te laten ontwikkelen en zo de publieke dienstverlening te verbeteren.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.