Abonneren op RSS - Algemeen

Algemeen

Filter items
Nieuws
Gepubliceerd op
19 juli 2022

Het rapport van het voortraject van het PIO-project 'Sturen naar een duurzaam voedingssysteem' van het ILVO is beschikbaar, inclusief de conclusies van de marktconsultatie. 

Nieuws
Gepubliceerd op
20 mei 2022

Op 17 juni presenteert PIO op de Vlaamse Staten-Generaal over Artificiële Intelligentie aan de hand van enkele concrete innovatieve overheidopsdrachten de mogelijkheden die Artificële Intelligentie kan bieden voor de versterking van de publieke dienstverlening en beleidsvoering.

Nieuws
Gepubliceerd op
20 mei 2022

TRANSfarm, het innovatieve onderzoekscentrum voor circulaire bio-economie van de KU Leuven, ging deze week officieel van start. Ingegeven door de dreigende waterschaarste in Vlaanderen wenst TRANSfarm via een PIO-project de mogelijkheden te exploreren om zijn 3000 m³ hemelwater, opgevangen in waterbekkens, maximaal te recupereren en te gebruiken voor diverse toepassingen.

Nieuws
Gepubliceerd op
18 mei 2022

Ben je één van de pioniers die actief bezig is met innovatiegericht aankopen?  Stel je dan kandidaat voor de Europese prijzen voor 'innovation procurement'.  

Nieuws
Gepubliceerd op
18 mei 2022

Recent werd beslist om het PIO-project 'Crossmediaal meetsysteem' op te nemen in het grotere geheel van het Crossmediaal Meetsysteem Consortium (XMC) dat in het kader van Relance werd opgezet. Het eindrapport van het voorbereidende traject in het kader van PIO is nu beschikbaar.  

Nieuws
Gepubliceerd op
11 mei 2022

Het eindrapport van het voortraject van het PIO-project 'Lokaal signaal' van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) is beschikbaar.  

Nieuws
Gepubliceerd op
14 april 2022

Na de publicatie van de resultaten van het PIO-project Brandveiligheid in zorggebouwen begin februari, voorziet VIPA op 25 april en 9 mei in 2 identieke studienamiddagen om de resultaten van het project toe te lichten aan een breder publiek. 

Nieuws
Gepubliceerd op
8 april 2022

Publieke organisaties die geïnteresseerd zijn in ondersteuning voor innovatieve overheidsopdrachten en internationale samenwerking kunnen nu lid worden van het BRINC-netwerk. Tijdens het webinar op 20 april wordt het Europese project BRINC in meer detail toegelicht.  

Nieuws
Gepubliceerd op
16 maart 2022

Het PIO is opgenomen in de “good practice” database van het Interreg Europe Policy Learning Platform! Experten van het Policy Learning Platform prijzen PIO om zijn rol als katalysator voor publieke organisaties om innovatieve oplossingen te laten ontwikkelen en zo de publieke dienstverlening te verbeteren.

Nieuws
Gepubliceerd op
16 maart 2022

Op maandag 28 maart (14u-16u, online) organiseert het InnovatieNetwerk Overheid (INO) een ‘INO presenteert’ waarin de succesfactoren van de PIO aanpak worden besproken, maar ook de wijze waarop het PIO-team nog meer overheidsorganisaties zou kunnen overtuigen om werk te maken van innovatiegericht aankopen. INO en PIO gaan graag in gesprek over jullie vragen en suggesties op dit vlak.   Inschrijven kan via deze link.

Pagina's