Europese oproep voor 'groene, sociale en digitale' innovatieve overheidsopdrachten

Filter items
Nieuws
11 februari 2022

De Europese Commissie heeft eind januari 2022 een oproep gelanceerd voor het indienen van voorstellen voor innovatieve overheidsopdrachten die kunnen bijdragen aan de transitie naar een meer competitieve, digitale, sociale en groenere economie.

Doel?

De Europese Commissie is op zoek naar innovaties die nog niet op grote schaal commercieel beschikbaar zijn, maar dat wel kunnen worden. Daartoe wil deze oproep publieke organisaties die klaar zijn om innovatieve technologieën toe te passen, aanmoedigen om samen met de markt, met name kmo's, als 'launching customer' op te treden.

Meer specifiek is de oproep bedoeld om voorstellen te ondersteunen 

  • die overheidsopdrachten gebruiken als een instrument ter bevordering van innovatie in domeinen van groot maatschappelijk belang
  • die een positief maatschappelijk effect kunnen hebben, met name op het gebied van digitale transformatie, volksgezondheid en groene transformatie

Succesvolle voorstellen dragen idealiter bij tot capaciteitsopbouw en kennisoverdracht over innovatieve overheidsopdrachten, vergroten het aantal aankopers dat betrokken is bij de samenwerking en ontwikkelen instrumenten en kennis voor navolging en opschaling.

Voor wie?

Europese publieke aankopers die innovatieve technologieën willen stimuleren en een positieve impact willen creëren, met name op het gebied van digitale transformatie, volksgezondheid en groene transformatie. Consortium van minimum twee publieke aankopers uit minimum twee landen. 

Deadline?

Aanvragen worden verwacht vóór 3 mei 2022, 17:00.

Budget? 

Het beschikbare budget voor de oproep wordt geraamd op 4 000 000 euro. De Europese Commissie beoogt twee tot drie voorstellen toe te wijzen.

Meer informatie is hier te vinden.  

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?