Maak kennis met de vijf nieuwe PIO-projecten

Filter items
Nieuws
13 december 2021

Onze tweede oproep van 2021 heeft alweer een aantal mooie, uitdagende projecten opgeleverd. Opnieuw gaat het om een waaier van uitdagingen: van onderzoek naar consumentengedrag tot digitalisering van lokale markten, van automatisering van de wegeninspectie tot ontwikkeling van sensorsystemen en verwerking van groenafval. Elk met als doel de publieke dienstverlening te verbeteren of een concrete maatschappelijke nood in te vullen.

Ook volgend jaar kan je bij ons terecht met je ideeën voor innovatie. Begin 2022 zullen we de exacte modaliteiten en timing bekendmaken. 

Heb je nu al een idee? Of heb je vragen en suggesties? Neem dan zeker contact op via PIO@vlaanderen.be We helpen je graag verder.

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Veerle Lories

Projectleider
0477 402946

Meer nieuws

 • Nieuwe opdracht: bepaling persoonlijke geluidsblootstelling 's nachts en effect op gezondheid en slaapverstoring

  27 oktober 2021

  Voor het project Omgevingsgeluid meten in Vlaanderen is de eerste opdracht bekendgemaakt. Deze richt zich op de case 'Bepaling van de persoonlijke geluidsblootstelling gedurende de nacht en de koppeling met gezondheidseffecten, slaapverstoring en appreciatie van geluid'. U kan het bestek en alle overige info terugvinden via e-Procurement. Offertes moeten op maandag 22 november 2021 om 9.00 ingediend zijn.

 • Resultaten opdracht PIO-project 'Ecosysteemdiensten en milieueffectrapportage in ruimtelijke ontwikkelingsprocessen' beschikbaar

  6 oktober 2021

  De doelstelling van deze opdracht was het ontwikkelen en omschrijven van een concrete methodologie voor het gebruik van het ecosysteemdienstenconcept in diverse ruimtelijke ontwikkelingsprocessen. Met deze methodologie zou het ecosysteemdienstenconcept geoperationaliseerd kunnen worden in de beleidsuitvoering. De resultaten van deze opdracht zijn nu beschikbaar.

 • Eindrapport voortraject "Omgevingsgeluid meten in Vlaanderen" beschikbaar

  6 oktober 2021

  Dit rapport brengt verslag uit over de behoefte- en marktanalyse voor het project "Omgevingsgeluid meten in Vlaanderen".

 • Nieuwe opdracht: Slimme regelgeving

  4 oktober 2021

  Voor het project Slimme regelgeving is een eerste opdracht bekendgemaakt. Deze richt zich op de ontwikkeling van proof of concepts voor prioritaire 'use cases' voor het toegankelijker maken van besluiten en regelgeving. U kan het bestek en alle overige info terugvinden via e-procurement. Op vrijdag 15 oktober 2021 om 9.30u is er een online infosessie.

 • Versterking PIO-team

  8 september 2021

  Tom D’heygere is sinds augustus toegevoegd aan het team van het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO). Tom is bio-ingenieur en werkte vele jaren bij VMM als beleidsadviseur Waterkwaliteitsmodellering.