Maak kennis met drie nieuwe PIO-projecten

Filter items
Nieuws
1 juli 2021

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) heeft 3 nieuwe projecten geselecteerd voor ‘slimme innovatie’ in de Vlaamse publieke sector. 

Deze projecten zijn:

 

>> Bekijk hier alle lopende projecten

Zelf geïnteresseerd om een project op te starten? Klik dan hier voor alle info.

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Veerle Lories

Projectleider
0477 402946

Meer nieuws

 • Resultaten opdracht PIO-project 'Ecosysteemdiensten en milieueffectrapportage in ruimtelijke ontwikkelingsprocessen' beschikbaar

  6 oktober 2021

  De doelstelling van deze opdracht was het ontwikkelen en omschrijven van een concrete methodologie voor het gebruik van het ecosysteemdienstenconcept in diverse ruimtelijke ontwikkelingsprocessen. Met deze methodologie zou het ecosysteemdienstenconcept geoperationaliseerd kunnen worden in de beleidsuitvoering. De resultaten van deze opdracht zijn nu beschikbaar.

 • Start van uitvoering Smart Sporting Cities

  6 oktober 2021

  Smart Sporting Cities, het project waarmee Sport Vlaanderen en de Stad Leuven meer fijnmazige inzichten willen krijgen in het sport- en beweeggedrag van de burger in de publieke ruimte, is van start gegaan. 

 • Eindrapport voortraject "Omgevingsgeluid meten in Vlaanderen" beschikbaar

  6 oktober 2021

  Dit rapport brengt verslag uit over de behoefte- en marktanalyse voor het project "Omgevingsgeluid meten in Vlaanderen".

 • Eerste piloot Incontinentiezorg 2.0 is in uitvoering

  6 oktober 2021

  De eerste piloot voor 'Incontinentiezorg 2.0' is van start gegaan. De bewoners en het zorgpersoneel van twee WZC’s van Zorg-Saam testen ORIZON voor slim incontinentiebeheer van Ontex. Begin volgend jaar doen ze hetzelfde met de technologie van Essity.  

 • Eindrapport voortraject 'Positiebepaling van schepen in binnenvaartsluizen' beschikbaar

  6 oktober 2021

  Het eindrapport dat verslag uitbrengt van het voortraject (behoefte- en marktanalyse) voor project 'Positiebepaling van schepen in binnenvaartsluizen' is beschikbaar.