Opdracht voor 'CATE- Continuous Auditing based on Techn(olog)ical Evolution and data mining’

Filter items
Nieuws
6 april 2021

Voor het project CATE ‘Continuous Auditing based on Techn(olog)ical Evolution and data mining’ zijn we samen met de Vlaamse Audit Autoriteit (VAA) op zoek naar partners om het auditproces van de VAA voor de Europese structuurfondsen integraal te herdenken met behulp van AI, machine learning en data mining.

Er werd gekozen voor de procedure van ‘innovatiepartnerschap’, die toelaat om de ontwikkeling van de oplossing door te voeren én aansluitend ook de implementatie er van. Dit is een onderhandelingsprocedure die in twee stappen verloopt: selectie en gunning.

De selectieleidraad werd op 24 maart 2021 gepubliceerd op e-notification. De kandidaturen worden verwacht tegen 27 april 2021, om 10.30u uiterlijk.  

Na afronding van de selectie (begin mei) zullen de geselecteerden het bestek ontvangen met de vraag om een offerte in te dienen.

Start van de uitvoering van de opdracht is voorzien na de zomer van 2021.

Van de partners wordt verwacht dat die de volgende objectieven kunnen waarmaken:

1. Beschikken over een grondige kennis en ervaring op het vlak van audits en van (innovatieve) technologie (artificiële intelligentie, natural language processing, machine learning, RPA, OCR, databases, …).

2. Meedenken over de visie en mogelijkheden om het auditproces te herdenken (onder meer rond hoe potentiële risico’s binnen projecten zullen gedetecteerd en voorspeld worden), alsook de vertaalslag maken van deze visie naar technologische voorschriften omtrent AI, machine learning en data mining.

3. Databronnen aanbrengen bovenop de databronnen die de VAA zal delen, om het platform en de bijhorende modellen voldoende te voeden.

4. Een eigen investering aanbrengen onder de vorm van cofinanciering. De VAA brengt in elke fase van het project een investering aan, en verwacht hierbij van de partners dat deze een eigen bijdrage leveren. Hierbij mikt de VAA op een partnerschap waarin zowel de VAA als de partners een even grote bijdrage leveren aan het project, maar de partners kunnen hiervoor zelf een voorstel doen.

5. Het bouwen en implementeren van het platform.

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Piet Desiere

Senior beleidsadviseur
0484-947 911

Meer nieuws

 • Eindrapport voortraject ‘Slimme fonteinen’ beschikbaar

  11 mei 2021

  Het eindrapport over het voorbereidingstraject en de marktconsultatie van het project ‘Slimme Fonteinen’ van stad Antwerpen, en begeleid door Addestino is nu beschikbaar.

 • Eindrapport voortraject 'DigitAALST voor Beter Wonen' beschikbaar

  10 mei 2021

  Het eindrapport dat verslag uitbrengt van het voortraject (behoefte- en marktanalyse) voor project DigitAALST voor Beter Wonen is beschikbaar. 

 • Eindrapport voortraject ‘Conceptueel hydraulisch model’ beschikbaar.

  3 mei 2021

  Het eindrapport over het voorbereidingstraject en de marktconsultatie van het project ‘Conceptueel hydraulisch model’ van stad Antwerpen, en begeleid door Addestino is nu beschikbaar.

 • PIO zoekt versterking

  22 april 2021

  Werk je voor de Vlaamse overheid en heb je zin in een nieuwe uitdaging? Het PIO-team is op zoek naar versterking. Op korte termijn wensen we twee programmamedewerkers aan te trekken via tijdelijke interne mobiliteit. Zowel contractuele als statutaire ambtenaren van rang A1 en A2 kunnen kandideren. De vacature staat open tot 19 mei 2021.

 • Nieuwe opdracht voor "Golfgoot voor geavanceerd onderzoek naar de invloed van golven op onze kustverdediging"

  21 april 2021

  In het kader van de bouw van de nieuwe golfgoot voor experimenteel schaalonderzoek wordt een mededigingsprocedure met onderhalingen gelanceerd.