Opdracht voor 'CATE- Continuous Auditing based on Techn(olog)ical Evolution and data mining’

Filter items
Nieuws
6 april 2021

Voor het project CATE ‘Continuous Auditing based on Techn(olog)ical Evolution and data mining’ zijn we samen met de Vlaamse Audit Autoriteit (VAA) op zoek naar partners om het auditproces van de VAA voor de Europese structuurfondsen integraal te herdenken met behulp van AI, machine learning en data mining.

Er werd gekozen voor de procedure van ‘innovatiepartnerschap’, die toelaat om de ontwikkeling van de oplossing door te voeren én aansluitend ook de implementatie er van. Dit is een onderhandelingsprocedure die in twee stappen verloopt: selectie en gunning.

De selectieleidraad werd op 24 maart 2021 gepubliceerd op e-notification. De kandidaturen worden verwacht tegen 27 april 2021, om 10.30u uiterlijk.  

Na afronding van de selectie (begin mei) zullen de geselecteerden het bestek ontvangen met de vraag om een offerte in te dienen.

Start van de uitvoering van de opdracht is voorzien na de zomer van 2021.

Van de partners wordt verwacht dat die de volgende objectieven kunnen waarmaken:

1. Beschikken over een grondige kennis en ervaring op het vlak van audits en van (innovatieve) technologie (artificiële intelligentie, natural language processing, machine learning, RPA, OCR, databases, …).

2. Meedenken over de visie en mogelijkheden om het auditproces te herdenken (onder meer rond hoe potentiële risico’s binnen projecten zullen gedetecteerd en voorspeld worden), alsook de vertaalslag maken van deze visie naar technologische voorschriften omtrent AI, machine learning en data mining.

3. Databronnen aanbrengen bovenop de databronnen die de VAA zal delen, om het platform en de bijhorende modellen voldoende te voeden.

4. Een eigen investering aanbrengen onder de vorm van cofinanciering. De VAA brengt in elke fase van het project een investering aan, en verwacht hierbij van de partners dat deze een eigen bijdrage leveren. Hierbij mikt de VAA op een partnerschap waarin zowel de VAA als de partners een even grote bijdrage leveren aan het project, maar de partners kunnen hiervoor zelf een voorstel doen.

5. Het bouwen en implementeren van het platform.

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Piet Desiere

Senior beleidsadviseur
0484-947 911

Meer nieuws

 • Eindrapport voortraject "Slimme regelgeving" beschikbaar

  26 augustus 2021

  Het eindrapport over het voortraject en de marktconsultatie van het project 'Slimme Regelgeving' van Agentschap Binnenlands Bestuur is beschikbaar.

 • Maak kennis met drie nieuwe PIO-projecten

  1 juli 2021

  Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) heeft 3 nieuwe projecten geselecteerd voor ‘slimme innovatie’ in de Vlaamse publieke sector. 

 • Openstaande opdracht: kandidaatstelling voor bouw Golfgoot

  29 juni 2021

  In het kader van het project de nieuwe golfgoot voor experimenteel schaalonderzoek zoeken we geschikte kandidaten voor de bouw van de golfgoot. De opdracht verloopt via een mededingingsprocedure met onderhandelingen. 

 • Europese richtsnoeren voor innovatieve overheidsopdrachten geactualiseerd

  29 juni 2021

  De Europese Commissie heeft haar richtsnoeren voor innovatieve overheidsopdrachten van 2018 geactualiseerd op basis van opgedane ervaring en verworven inzichten tijdens de voorbije jaren. De richtsnoeren verduidelijken het concept van innovatieve overheidsopdrachten, geven concrete voorbeelden en reiken praktische instrumenten aan waarmee aanbestedende overheden aan de slag kunnen om innovatieve oplossingen aan te kopen voor hun uitdagingen. 

 • Terugblik inspiratiesessie 'Artificiële Intelligentie'

  24 juni 2021

  Op donderdag 10 juni organiseerden we een webinar voor al wie wou kennismaken met het onderzoeksprogramma van het Vlaamse beleidsplan Artificiële Intelligentie. Meer dan 120 geïnteresseerden uit diverse overheidsorganisaties namen deel.