Opportuniteiten voor innovatieve overheidsopdrachten binnen 'Horizon Europe'

Filter items
Nieuws
24 juni 2021

De Europese Commissie organiseerde op 22 juni 2021 een webinar over de opportuniteiten voor innovatieve overheidsopdrachten binnen 'Horizon Europe' en de cofinanciering die de Europese Commissie hiervoor biedt aan publieke organisaties uit de lidstaten. Afhankelijk van de aard van het project, en de mate van innovatie, kan de Europese Commissie de deelnemende administraties tot 100% cofinancieren. 

Hoe u best zo een aanvraag opmaakt, en welke evaluatiecriteria de Europese Commissie zal hanteren, wordt in detail uitgelegd tijdens het webinar dat u hier of onderaan deze pagina opnieuw kan bekijken. Eveneens wordt er een overzicht gegeven van de thematische calls voor innovatieve overheidsopdrachten, die reeds ingepland zijn voor de jaren 2021 en 2022. 

PIO informeert u hier over deze calls en andere Europese activiteiten rond innovatieve overheidsopdrachten. 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Maak kennis met drie nieuwe PIO-projecten

  1 juli 2021

  Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) heeft 3 nieuwe projecten geselecteerd voor ‘slimme innovatie’ in de Vlaamse publieke sector. 

 • Openstaande opdracht: kandidaatstelling voor bouw Golfgoot

  29 juni 2021

  In het kader van het project de nieuwe golfgoot voor experimenteel schaalonderzoek zoeken we geschikte kandidaten voor de bouw van de golfgoot. De opdracht verloopt via een mededingingsprocedure met onderhandelingen. 

 • Europese richtsnoeren voor innovatieve overheidsopdrachten geactualiseerd

  29 juni 2021

  De Europese Commissie heeft haar richtsnoeren voor innovatieve overheidsopdrachten van 2018 geactualiseerd op basis van opgedane ervaring en verworven inzichten tijdens de voorbije jaren. De richtsnoeren verduidelijken het concept van innovatieve overheidsopdrachten, geven concrete voorbeelden en reiken praktische instrumenten aan waarmee aanbestedende overheden aan de slag kunnen om innovatieve oplossingen aan te kopen voor hun uitdagingen. 

 • Terugblik inspiratiesessie 'Artificiële Intelligentie'

  24 juni 2021

  Op donderdag 10 juni organiseerden we een webinar voor al wie wou kennismaken met het onderzoeksprogramma van het Vlaamse beleidsplan Artificiële Intelligentie. Meer dan 120 geïnteresseerden uit diverse overheidsorganisaties namen deel. 

 • Eindrapport voortraject ‘Mobiel Brandweer Informatie Centrum (MobiBIC)’ beschikbaar

  15 juni 2021

  Het eindrapport over het voorbereidingstraject en de marktconsultatie van het project ‘Mobiel Brandweer Informatie Centrum (MobiBIC)’ van Brandweer Zone Antwerpen (BZA), en begeleid door Addestino is nu beschikbaar.