PIO op de sofa bij 'Onverwacht Innovatief'

Filter items
Nieuws
12 mei 2023

PIO was te gast bij 'Onverwacht Innovatief', de podcast van Sandbox Vlaanderen over innovatie in en rond de Vlaamse overheid, waarin ChloĆ© van Elsen je laat kennismaken met tal van ervaringsdeskundigen die inzetten op innovatie in de publieke sector. Herbeluister via: 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Veerle Lories

Projectleider
0477 402946
 • Save the date: conferentie Innovation Procurement

  28 november 2023

  Op 19 en 20 maart 2024 vindt de Innovation Procurement Conference plaats in Tour & Taxis nabij Brussel-Noord. Het PIO organiseert deze conferentie samen met het departement EWI (Economie, Wetenschap en Innovatie) en de Europese Commissie. Tijdens de conferentie kan je interessante workshops en inspirerende keynotes verwachten rond het thema innovatiegericht aankopen.

 • PIO team op volle sterkte

  28 november 2023

  In de afgelopen periode hebben we, via interne mobiliteit, 2 nieuwe medewerkers mogen verwelkomen bij het PIO-team: Lut Slabbinck en Louise Vandenberghe. Met ons PIO-team op volle sterkte kunnen we nog beter inzetten op de begeleiding van de projecten en de sensibilisering voor innovatieve overheidsopdrachten.  We wensen Lut en Louise heel veel succes en werkplezier. 

 • Nieuwe opdracht: Haalbaarheidsstudie Waterstofhub Pompgemaal Rode Weel

  16 november 2023

  Voor ons project 'Groene waterstofhub voor pompgemaal Rode Weel' heeft VMM op 16 november 2023 de selectieleidraad gelanceerd voor het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie. We verwachten de kandidatuurstellingen voor 20 december 2023, 10:00. VMM geeft tekst en uitleg bij de plaatsingsprocedure op 4 december 2023 om 13:00 online. Bij interesse, graag voor 30 november registreren en vragen bezorgen. 

 • Test eerste PoC contactloze meettechnologie voor positiebepaling van schepen in sluizen

  13 oktober 2023

  Nadat Apixa en IV-Infra op vraag van het Waterbouwkundig Laboratorium hun contactloze meettechnologie voor de positiebepaling van schepen in binnenvaartsluizen al eerder hebben getest in een nagebootste setting 'op het droge', heeft Apixa op 11 oktober 2023 haar proof of concept uitgetest 'in den natte' in de sluis van Viersel, nabij Zandhoven. Op woensdag 8 november volgt de test van de proof of concept van IV-infra.

 • Rapport voortraject 'Duurzame schaalmodellen'

  6 oktober 2023

  Het eindrapport van het voortraject voor PIO project 'Naar een duurzame, flexibele en accurate techniek voor de bouw van schaalmodellen' is beschikbaar. Sirris brengt hierin verslag uit over de verworven inzichten. Op basis hiervan zal het Waterbouwkundig Laboratorium een innovatieve overheidsopdracht voorbereiden.