TRANSfarm wil via PIO-project hemelwater recupereren

Filter items
Nieuws
20 mei 2022

TRANSfarm, het innovatieve onderzoekscentrum voor circulaire bio-economie van de KU Leuven, ging deze week officieel van start.

Ingegeven door de dreigende waterschaarste in Vlaanderen wenst TRANSfarm via een PIO-project de mogelijkheden te exploreren om zijn 3000 m³ hemelwater, opgevangen in waterbekkens, maximaal te recupereren en te gebruiken voor diverse toepassingen.

In een marktconsultatie werden dit voorjaar enkele concepten afgetoetst met de markt. In de volgende fase wordt één conceptrichting verder uitgewerkt.

Transformatie

De voorbije 3 jaar heeft het vroegere zoölogische centrum van de KU Leuven in Lovenjoel (Bierbeek), een volledige transformatie ondergaan: een modern en duurzaam boerderijcomplex met labo-zones en nieuwe dierenverblijven werd gebouwd.

Daarnaast zijn er 8 units voor dieronderzoek op hoger bioveiligheidsniveau voor biomedische onderzoek opgericht en een nieuwe piloothal die ruimte biedt aan verschillende soorten onderzoek om hun technologie verder te ontwikkelen. Duurzaamheid en circulariteit vormen de basis van de onderzoeksprojecten bij TRANSfarm.

 
Het boerderijcomplex van KU Leuven in Lovenjoel (Bierbeek) is de voorbije jaren omgevormd tot een modern onderzoekscentrum voor circulaire bio-economie. (c) KU Leuven
 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Tom D'heygere

N-project Innovatieve overheidsopdrachten
Adviseur
+32 474 16 01 64