Workshop Marktbevraging 'Samenwerken aan Linked Open Data'

Filter items
Nieuws
4 oktober 2021

Het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) en Digitaal Vlaanderen organiseren een marktbevraging voor grote bedrijven, kmo’s en freelancers die zich willen toeleggen op de innovatieve technologie van linked open data (LOD). 

ABB en Digitaal Vlaanderen zetten al enkele jaren in op LOD om de uitwisseling en het hergebruik van informatie te vereenvoudigen. Zij willen bedrijven en freelancers dan ook aanmoedigen om meer te investeren in deze innovatieve technologie omdat het aanbod aan IT-profielen met expertise in LOD niet langer aan de stijgende vraag binnen de overheid voldoet. ABB en Digitaal Vlaanderen wensen hiervoor een raamovereenkomst te sluiten met verschillende partners op de markt.

Met deze marktbevraging verkennen ABB en Digitaal Vlaanderen hoe ze die samenwerking best opzetten. Het ultieme doel is om de technologie van linked open data de komende jaren naar een hoger niveau te tillen.

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je in voor één van de online workshops:

 • maandag 18 oktober 2021 van 17u tot 18u30
 • dinsdag 19 oktober 2021 van 9u30 tot 11u

Meer info en inschrijven kan via deze link.

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Resultaten opdracht PIO-project 'Ecosysteemdiensten en milieueffectrapportage in ruimtelijke ontwikkelingsprocessen' beschikbaar

  6 oktober 2021

  De doelstelling van deze opdracht was het ontwikkelen en omschrijven van een concrete methodologie voor het gebruik van het ecosysteemdienstenconcept in diverse ruimtelijke ontwikkelingsprocessen. Met deze methodologie zou het ecosysteemdienstenconcept geoperationaliseerd kunnen worden in de beleidsuitvoering. De resultaten van deze opdracht zijn nu beschikbaar.

 • Start van uitvoering Smart Sporting Cities

  6 oktober 2021

  Smart Sporting Cities, het project waarmee Sport Vlaanderen en de Stad Leuven meer fijnmazige inzichten willen krijgen in het sport- en beweeggedrag van de burger in de publieke ruimte, is van start gegaan. 

 • Eindrapport voortraject "Omgevingsgeluid meten in Vlaanderen" beschikbaar

  6 oktober 2021

  Dit rapport brengt verslag uit over de behoefte- en marktanalyse voor het project "Omgevingsgeluid meten in Vlaanderen".

 • Eerste piloot Incontinentiezorg 2.0 is in uitvoering

  6 oktober 2021

  De eerste piloot voor 'Incontinentiezorg 2.0' is van start gegaan. De bewoners en het zorgpersoneel van twee WZC’s van Zorg-Saam testen ORIZON voor slim incontinentiebeheer van Ontex. Begin volgend jaar doen ze hetzelfde met de technologie van Essity.  

 • Eindrapport voortraject 'Positiebepaling van schepen in binnenvaartsluizen' beschikbaar

  6 oktober 2021

  Het eindrapport dat verslag uitbrengt van het voortraject (behoefte- en marktanalyse) voor project 'Positiebepaling van schepen in binnenvaartsluizen' is beschikbaar.