Geïntegreerd Smart City Operating System voor Vlaanderen (OCAPI) - bootcamp Digipolis 27 maart (OCAPI, ACPaaS en 'buy (IT) from startups' aankooptraject)

Filter items
Evenement
dinsdag 27 maart 2018 - 13:00 tot 18:00

Met het project 'Open City Application Programming Interface (OCAPI)' willen de Vlaamse ICT-organisatie (V-ICT-OR) en Digipolis Antwerpen het lokale niveau overstijgen en de fundamenten van de Vlaamse Virtuele Gemeente (VlaVirGem) leggen. Elke Vlaamse gemeente of overheidsdienst zou dan softwaretoepassingen kunnen bouwen op een gemeenschappelijk Platform as a Service (PaaS) en toch zijn eigenheid behouden.

Streefdoel van OCAPI is een geïntegreerd Smart City Operating System dat bestaat uit herbruikbare generieke componenten en engines. Het laat toe om sneller (en dus goedkoper) softwareapplicaties te ontwikkelen en om ze beter te ondersteunen.

Het vertrekpunt van OCAPI is het Antwerp City Platform as a Service (ACPaaS) dat generieke backend componenten zoals notificaties, online betalingen, digitale handtekening, profielbeheer, … verzamelt en ontsluit.

Op 27 maart 2018 organiseert Digipolis een bootcamp over ACPaaS, OCAPI en het 'buy (IT) from startups' aankooptraject.

 

 

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Erwin Dewallef

Senior beleidsadviseur
02-553 60 06